Veelgestelde vragen

Een betere benaming voor Permanente Make Up zou Semi-Permanente Make Up zijn. Het is namelijk niet volledig permanent. Het is dus ook niet hetzelfde als een tatoeage. Bij Permanente Make Up brengen we de pigmenten oppervlakkiger in de huid aan dan een tatoeage. De huid ruimt daardoor gaandeweg een deel van het pigment zelf op en daarnaast heeft de zon ook grote invloed op de vervaging. Zonder opfrissen vervaagt Permanente Make Up geleidelijk totdat het na een aantal jaren vrijwel niet meer zichtbaar is. Door bij Permanente Make Up oppervlakkig in de huid te werken, geven de pigmenten een mooiere, natuurlijkere kleur weer. Daarnaast is het juist een voordeel dat Permanente Make Up vervaagt want hierdoor zijn vorm en kleur later aan te passen.

De apparatuur bestaat uit een machine waaraan met een snoer een handstuk bevestigd is. In de pen van dit handstuk brengen we een naaldmodule aan waarin een (of meerdere) hele fijne naald(jes) zitten. Door de machine te bedienen gaan de naaldjes zeer snel op en neer en brengen we door middel van handmatige druk pigment oppervlakkig in de huid aan. Voor elke behandeling wordt een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt. Elke naaldmodule wordt dus maar een keer gebruikt en wordt direct aan het einde van de behandeling weggegooid.

In het geval van wenkbrauwen en lippen kun je voor de eerste behandeling op doktersrecept een klein tubetje Emla crème halen welke genoeg is voor alledrie behandelingen. Je smeert een dikke laag Emla crème minimaal een half uur voor de afspraak op je wenkbrauwen of lippen. Deze creme verdooft de huid en zo voel je minder pijn tijdens de behandeling. Veel mensen zien er tegen op maar de meesten vinden het enorm meevallen. Emla crème mag niet rondom de ogen aangebracht worden!

Permanente Make Up bij wenkbrauwen en ogen blijft gemiddeld een jaar echt mooi. Lippen blijven gemakkelijk twee jaar mooi. Hoe lang het mooi blijft is mede afhankelijk van de plaats van behandeling, leeftijd en de mate van blootstelling aan de zon (en wel of geen gebruik van sunblock). De zon heeft een grote invloed op de vervaging. Het onderhouden van je Permanente Make Up is nodig als je de kleurintensiteit mooi wilt houden. Zonder bijwerken (opfrissen) verdwijnt het na een paar jaar. Soms blijft er nog een heel licht waasje zichtbaar. Mijn advies is om Permanente Make Up voor wenkbrauwen en ogen gemiddeld elk jaar op te laten frissen om weer de gewenste kleurintensiteit te bereiken. Het voordeel van tijdig opfrissen is dat je dan ook maar één behandeling nodig hebt. Lippen hoeven dus minder vaak opgefrist te worden.

Bij nieuwe Permanente Make Up mag je bij PMU Design gebruik maken van drie behandelingen. Het kan ook zijn dat na twee behandelingen het gewenste resultaat is bereikt. Dit is van te voren niet exact te voorspellen want dit hang samen met de genezing van de huid en in hoeverre je de nazorg goed opvolgt. Mocht een derde behandeling nodig zijn dan is dat vaak alleen nog even de finishing touch.

Bij nieuwe Permanente Make Up plan ik voor de eerste behandeling altijd 2,5 uur in. Dit is inclusief advies, het doornemen van het intakeformulier en het voortekenen. De tweede behandeling neemt vaak zo’n anderhalf uur tot twee uur in beslag en de derde behandeling is de finishing touch welke meestal nog maar weinig tijd inneemt. Bij het jaarlijkse opfrissen van Permanente Make Up plan ik gemiddeld anderhalf tot twee uur in.

Vaak is er nog wel wat mogelijk om bestaande Permanente Make Up zo te corrigeren dat het in z’n geheel verbetert. Maak gebruik van kosteloos en vrijblijvend advies om specifiek te bekijken wat voor jou mogelijk is.

Permanente Make Up vervaagt. Als je het mooi wilt houden is enig onderhoud nodig. Mijn advies is om het gemiddeld elk jaar op te laten frissen om weer de gewenste kleurintensiteit te bereiken. Het voordeel van tijdig opfrissen is dat er dan meestal maar één behandeling nodig is. Als je te lang wacht en het is flink vervaagt dan ben je waarschijnlijk niet met één behandeling klaar. Dat brengt dan weer meer kosten met zich mee.

Opgeleid door Irma Hulscher en daarnaast voor elk onderdeel Masterclasses te hebben gevolgd, kun je daar beslist van op aan. Ook is PMU Design in het bezit van een GGD-vergunning wat inhoudt dat er veilig en hygiënisch gewerkt wordt, precies volgens de richtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid opgesteld in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zonder deze vergunning mag men geen Permanente Make Up zetten. Het doel van deze vergunning is om de gezondheids- en veiligheidsrisico’s voor zowel de specialist als de klant te beperken. Kortom, bij PMU Design ben je op een deskundig en vertrouwd adres.