4 januari 2016

FAQ

Meest gestelde vragen over Semi-Permanente Make Up

Is Permanente Make Up blijvend?

Een betere benaming voor Permanente Make Up is Semi Permanente Make Up, want het is niet helemaal permanent. Het is niet zo blijvend als een tatoeage. Zonder opfrissen vervagen de pigmenten in de huid geleidelijk, totdat het vrijwel niet meer zichtbaar is.

Dit is ook het grote verschil met tatoeage waar men Permanente Make Up nogal eens mee verwart. Bij een tatoeage brengt men inkt diep in de huid aan waardoor het blijvend is (permanent). Bij Permanente Make Up brengen we pigmenten (dus geen inkt) oppervlakkig in de huid aan waardoor de huid gaandeweg een deel van het pigment zelf opruimt en een deel vervaagt door de zon.

Door bij Permanente Make Up oppervlakkig in de huid te werken, geven de pigmenten een mooiere, natuurlijkere kleur weer. Daarnaast is het wenselijk dat de pigmenten in de huid vervagen want dat maakt het mogelijk om later eventueel de vorm of kleur aan te passen in verband met verandering van smaak of haarkleur of bij het ouder worden.

Hoe wordt Permanente Make Up aangebracht?

De apparatuur bestaat uit een machine waaraan met een snoer een handstuk bevestigd is. In de pen van dit handstuk brengen we een naaldmodule aan waarin een paar hele fijne naaldjes bij elkaar zitten. Door de machine te bedienen gaan de naaldjes zeer snel op en neer en brengen we door middel van handmatige druk pigment oppervlakkig in de huid. Voor elke behandeling wordt een nieuwe, steriele naaldmodule gebruikt. Elke naaldmodule wordt dus maar een keer gebruikt en wordt direct aan het einde van de behandeling weg gegooid.

Doet het laten aanbrengen van Permanente Make Up pijn?

In het geval van wenkbrauwen en lippen kun je voor de eerste behandeling op doktersrecept een klein tubetje Emla crème halen welke genoeg is voor alledrie behandelingen. Je smeert een dikke laag Emla crème minimaal een half uur voor de afspraak op je wenkbrauwen of lippen. Deze creme verdooft de huid en zo voel je minder pijn tijdens de behandeling. Veel mensen zien er tegen op maar de meeste vinden het enorm meevallen. Emla crème mag niet rondom de ogen aangebracht worden!

Hoe lang blijft Semi Permanente Make Up zitten?

Permanente Make Up blijft gemiddeld een tot drie jaar mooi. Hoe lang het mooi blijft is afhankelijk van de kleur, plaats van behandeling en de leeftijd van de persoon.

Permanente Make Up opfrissen is nodig als je de kleurintensiteit mooi wilt houden. Zonder opfrissen zijn wenkbrauwen gemiddeld na vijf jaar vrijwel geheel verdwenen. Er blijft soms nog een heel licht waasje zichtbaar. Eyeliner kan wat langer zichtbaar zijn omdat de ooghuid dun is en het pigment daardoor soms net iets dieper in de huid zit. Bij lippen vervaagt het pigment ook met de jaren, net als bij wenkbrauwen en eyeliner.

Mijn advies is om Permanente Make Up binnen gemiddeld anderhalf jaar op te laten frissen om weer de gewenste kleurintensiteit te bereiken. Het voordeel van tijdig opfrissen is dat je dan hoogstwaarschijnlijk maar één behandeling nodig hebt dus de minste kosten.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

In mijn prijzen van nieuwe pigmentaties zitten totaal drie behandelingen. Ik raad je aan deze alle drie ook zeker te benutten, immers zo bereiken we op een zorgvuldige manier het mooiste eindresultaat.

Hoe lang duurt een behandeling?

De eerste behandeling duurt het langste, gemiddeld neemt die ruim twee uren in beslag. De tweede behandeling neemt vaak wat minder tijd en de derde behandeling nog weer minder omdat dat vooral de finishing touch is.

Mijn bestaande Permanente Make Up wenkbrauwen zijn verkleurd naar rood, grijs of blauw, wat nu?

Vaak is er veel mogelijk om reeds aangebrachte Permanente Make Up te corrigeren. Verkleurde wenkbrauwen kunnen we door middel van speciale technieken corrigeren zodat ze weer de gewenste kleur krijgen. Maak gebruik van het gratis en vrijblijvend adviesgesprek om specifiek voor jou te bekijken welke aanpak het meest geschikt is.

Als ik eenmaal Permanente Make Up heb, hoef ik dan nooit weer een behandeling?

Permanente Make Up vervaagt. Als je het mooi wilt houden is enig onderhoud nodig. Mijn advies is om het binnen anderhalf jaar op te laten frissen om weer de gewenste kleurintensiteit te bereiken. Het voordeel van tijdig opfrissen is dat er dan meestal maar één behandeling nodig is dus de minste kosten voor jou. Als je te lang wacht en het is flink vervaagt dan ben je waarschijnlijk niet met één behandeling klaar.

Ik heb nu de schaduwtechniek wenkbrauwen maar ik wil graag de haartjestechniek, kan dat?

Vaak is er veel mogelijk om reeds aangebrachte Permanente Make Up te corrigeren. Bij te volle wenkbrauwen kunnen we door middel van een speciale techniek weer zogenaamde haartjes creëren zodat het geheel luchtiger oogt. Maak gebruik van het gratis en vrijblijvend adviesgesprek om specifiek voor jou te bekijken welke aanpak het meest geschikt is.

Wat als ik niet tevreden ben over mijn bestaande/oude Permanente Make Up?

Maak gebruik van het gratis en vrijblijvend adviesgesprek om specifiek voor jou te bekijken welke aanpak het meest geschikt is om toch een zo goed mogelijk eindresultaat te bereiken.

Hoe weet ik of ik bij PMU Design bij het juiste adres ben voor Permanente Make Up?

PMU Design is aangesloten bij de Nederlandse Stichting voor Geregistreerde Permanenente Make Up specialisten (NSGP). Dit houdt in dat jij verzekerd bent van een zeer hoog niveau qua kennis, kwaliteit en kunde op het gebied van Permanente Make Up. Daarnaast is PMU Design in het bezit van de GGD-vergunning wat inhoudt dat er veilig en hygiënisch gewerkt wordt, precies volgens de richtlijnen van het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid opgesteld in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zonder deze vergunning mag men geen Permanente Make Up zetten. Het doel van deze vergunning is om de gezondheids- en veiligheidsrisico’s voor zowel de specialist als de klant te beperken.