2 maart 2016

Medische pigmentatie

Medische pigmentatie

 

Littekens en gedepigmenteerde huid

Gedepigmenteerde plekken of littekens op het gezicht en lichaam kunnen vaak ook goed behandeld worden door middel van pigmentatie. Denk aan littekens, brandwonden, vitiligo enz. Bij vitiligo geldt dat de plekken qua grootte te doen moeten zijn (niet te groot) en de vitiligo moet een aantal jaren stabiel zijn.

Bij deze vorm van pigmentatie wordt de eigen huidskleur met pigmentkleuren zo dicht mogelijk benaderd waardoor na de behandeling het litteken nog maar weinig opvalt. Bij de eerste behandeling wordt de intake gedaan en pigmenteer ik vaak een klein proefstukje zodat de volgende keer gekeken kan worden hoe de kleur uitgepakt heeft en kan de kleur eventueel aangepast worden.

 

Areola (tepelhof)

Door een operatie na borstkanker kan het zijn dat je geen tepelhof meer hebt. Door medisch pigmenteren kunnen wij weer een tepelhof reconstrueren. Door rekening te houden met de juiste kleuren samen met lichtval en schaduw streef ik er naar een zo natuurgetrouw mogelijke tepelhof te pigmenteren.

 

Borstlift

Na een borstlift kan het zijn dat je een litteken rond de tepelhof hebt wat je graag wilt laten camoufleren. Dit is ook heel goed mogelijk met medisch pigmenteren.

 

Bekijk hier foto’s van medische pigmentatie